De staat waarin uw gevel zich bevind is bepalend voor  de waarde. Gevelreiniging is een specialisme waarbij vakkennis en op de juiste wijze gebruik maken van goede materialen en apparatuur als eerste hoofdvereisten zijn. Jef Verelst is specialist als het om gevelreiniging gaat.

 

 Gevelreiniging vindt plaats door middel van torbo-vochtstraaltechniek of chemisch reinigen. Deze reinigingsmethoden worden dan ook door ons gehanteerd en zijn sterk afhankelijk van het te reinigen materiaal.

 

 Torbo-vochtstraaltechniek: Vervuiling van uw gevels welke door de loop der jaren is ontstaan kunnen we reinigen met nevelstraaltechniek, ook wel sandwashing genoemd. Afhankelijk van het bestaande gevelwerk wordt steen en voeg gereinigd door deze onder lage druk te stralen met een combinatie van zand, water en lucht. Het torbosysteem is voor deze combinatie van zand, water en lucht voorzien van speciaal ontwikkelde doseerkranen. In tegenstelling tot andere straaltechnieken geeft dit gepatenteerde systeem 60% minder afval en stof wat alweer een pluspunt is voor het milieu en voor de buren. Bijna alle architecten die instaan voor de renovatie van overheidsmonumenten en gevels nemen dit systeem op in hun lastenboek.

 

Hydrofuge is een waterwerende oppervlaktebehandeling die toelaat de ondergronden te laten ademen, het beschermt de gevel tegen vorst, vuil, schimmels, mossen, waterinsijpeling enz ...         het verhoogd de duurzaamheid van uw gebouw

 

Na het stralen zal de gevel nagespoeld worden met zuiver water onder hoge druk, waardoor er uiteindelijk een schone zuivere steen zal ontstaan.

 

Kaleien is een zeer oude techniek er word een dunne laag kalkpap aangebracht met een borstel en geeft een authentiek en rustiek karakter aan de woning