Het verwijderen van het voegwerk is een gespecialiseerde klus. Het voegwerk moet uitgeslepen of gehakt worden tot op de gezonde metselspecie, minimaal 1.5 cm diep. Het verwijderen van het voegwerk moet zo nauwkeurig mogelijk uitgevoerd worden, dit om eventuele beschadigingen aan de steen te voorkomen.

 

 Het is van belang bij het voegen te kiezen voor het juiste type en de juiste voegsamenstelling. Deskundigheid is hier een vereiste voor probleemloos voegwerk dat jarenlang goed blijft. Bij vers voegwerk is een goede nazorg, beschermen tegen regen en uitdroging van groot belang. Deze nazorg is een zeer belangrijke factor om een sterke voeg en lange levensduur te kunnen garanderen.

 

 Impregneren: (hydrofuge) vocht is de vijand van de meeste bouwmaterialen. Ook steen en betonnen muren blijven in betere conditie wanneer verontreiniging niet de kans krijgt in hun poreuze ondergrond door te dringen. Hydrofoberen is een uitstekend middel om uw gevels in goede conditie te houden. De door ons gebruikte hydrofuge (wtcb goedgekeurd), is volledig transparant en waterafstotend maar laten zijn ondergrond uitstekend ademen.

 

 Kenmerkend zijn: ademend, onzichtbaar toepasbaar op vers voegwerk, voorkomt en verminderd mos en schimmelvorming, toepasbaar op vochtige ondergronden.